Gama variata de culori, aplicare interior-exterior, flexibil si aquastatic.
Produs : Chit de rosturi de calitate superioara, flexibil, aquastatic, colorat, rezistent la apa si inghet. Chitul de rosturi are o rezistenta ridicata la uzura, capacitate de absorbtie redusa de apa ceea ce impiedica aparitia petelor si mucegaiurilor.
Compozitie : Ciment, nisip fin, adaosuri, aditivi, pigmenti.
Acoperire : cca 0,5-0,9 kg/m2, functie de latimea rostului si formatul placilor.
Utilizare : La interior si exterior, pentru chituirea rosturilor cu latimea de 1 -8 mm. Se utilizeaza la chituirea placajelor ceramice, placi din diferite materiale, placute mozaic, gresie protelanata, marmura, placi din piatra naturala aplicate pe pereti si pardoseli, inclusiv la incalzirea prin pardoseala, camere cu umiditate (bai, bucatarii), terase si balcoane, etc. Nu se utilizeaza: in mediu agresiv, rosturi de dilatatie sau in mediul umed cu solicitari mari.
Stratul suport : Adezivul cu care s-au lipit placile trebuie sa fie suficient de intarit. Resturile ramase in rost trebuie indepartate si distantierii scosi. Rosturile trebuie sa fie continue in sectiune verticala, astfel incat chitul trebuie sa patrunda pana la adeziv. Peretii rostului (cantul placilor) trebuie sa fie uscati, fara praf sau urme de adeziv.
Amestecare : Se face cu mixerul la turatie redusa, intr-un vas curat, pana se obtine un amestec omogen-fara aglomerari. Cantitatea de apa este de cca. 24 % si se va regla in functie de consistenta necesara.
Rostuire : Chitul se introduce in rost cu ajutorul dristii de rost si al spaclului de cauciuc, diagonal pe directia rostului. Dupa cca. 5-15 minute (cand chitul incepe sa se intareasca) se spala placajul ceramic cu apa curata si burete moale. Dupa zvantare, urmele de chit ramase pe placi se spala din nou.